office@asar.ro

MONITORIZARE ACTIVITATE SEISMICA PRECURSOARE

MONITORIZARE ACTIVITATE SEISMICA PRECURSOARE

Activitate Non-Profit

Proiectul eSENTINEL

Proiectul Asociatiei Seismic Center ASAR realizat in colaborare cu partenerii nostrii s-a finalizat cu succes a constat in realizarea unui sistem hardware-software dedicat analizei activitatii seismice precursoare atat regional cat si global.

Sentinel preia datele de la seismometre, filtreaza doar anumite tipare din componenta semnalului seismic generand valori finale ce indica o activitate normala sau precursorie si in acelasi timp genereaza rapoarte de date gata de utilizat in algoritmi de tip “machine learning” fara sa mai fie nevoie de o sortare de tip “kmeans”, in scopul stabilirii “intervalelor de rupere” corespunzatoare tensorilor si rezistentei structurilor geologice.

Rezultate

Sentinel este operational doar de cateva luni si deja a indicat iminenta a doua cutremure globale de peste 7 grade richter cu 48 – 24 de ore inainte ca acestea sa se produca si deasemenea a indicat valori minime sau maxime inaintea cutremurelor din zona seismica Vrancea, pe baza utilizarii simple fara a fi utilizate si protocoalele finale de machine learning.

Scopul proiectului

Scopul proiectului eSentinel este reprezentat de diversificarea si avansarea cercetarii in domeniul activitatii seismice si precursoare si momentan este unul stiintific.

Finantare

Proiectul eSentinel a fost finantat si realizat din resursele proprii.

Demo & Info

Demo & Info

*NOTA: Versiunea LIVE a proiectului nu genereaza alerte si nici nu anunta, prognozeaza sau prezice cutremure. Prima pagina