office@asar.ro

Life Signal Project

Life Signal Project

LIFE SIGNAL

Proiect pentru identificarea victimelor cutremurelor, mai exact gasirea si salvarea persoanelor aflate sub daramaturi. Utilizand tehnologia Beacon BLE senzorii transmit informatia catre aplicatie daca sub daramaturile rezultate din imobilele prabusite se afla dispozitive activate de catre o persoana, proiectul putand fi dezvoltat pana la performanta de a receptiona informatii legate de pulsul, nivelul de oxigen si presiunea sanguina a victimei.


Vezi mai multe

EARTHQUAKE-LIFE-SIGNAL

SOLUTII DEZVOLTATE PENTRU MANAGEMENTUL RISCULUI IN ROMANIA

Sustine acest proiect pentru salvarea vietiilor. Investeste in proiectul LIFE SIGNAL dezvoltat de Asociatia Seismic Center si de membrii sustinatori ai asociatiei.

Contact: OFFICE@ASAR.RO

DONATII:

ASOCIATIA SEISMIC CENTER ASAR

RO72INGB0000999909777506

Cum functioneaza?

Dispozitivele BLE Beacon transmit un semnal wireless la apasarea unui buton ori la o acceleratie seismica ce depaseste un anumit prag corespunzator normelor de referinta stabilite de institutiile de profil din Romania. Semnalul transmis contine un cod unic de identificare si optional vor fi transmise in varianta 2.0 si datele biometrice daca se va dezvolta proiectul la o etapa superioara. Cat timp nu este activat dispozitivul sau nu este cutremur devastator dispozitivul nu transmite date. Raza de transmisie este de 10 – 20 metrii in spatii inchise.

Codul unic al dispozitivului este inregistrat in baza de date a unei aplicatii ce poate fi accesata de catre salvatori ori de institutiile ce contribuie la salvarea de vieti omenesti. Acest cod este asociat cu numele persoanei ce detine dispozitivul. Inaintea prabusirii cladirii detinatorul poate apasa butonul dispozitivului si astfel se faciliteaza identificarea victimelor de catre salvatori. Daca imobilul se prabuseste si nu este apasat butonul dupa un interval de timp dispozitivul se va activa singur in mod automat transmitand locatia in care se afla cu precizie ridicata.

Dispozitivele sunt reprogramate si nu necesita sincronizare. Modulele Beacon BLE pot functiona in conditii extreme si au o autonomie ridicata de utilizare de pana la 3 ani. Dispozitivele nu se pot clona sau falsifica. Aceste module se pot distribui catre populatie sub forma de breloc, bratara, medalion etc.

Dispozitivele au un cost mic sub 50 lei/buc si sunt foarte simplu de utilizat.

Aplicatia va fi publica si se va putea accesa de catre salvatori doar pe baza de utilizator si parola.

LISTA DONATII PROIECT

Mai jos vor fi afisate prenumele si initiala numelui celor care au sprijinit financiar acest proiect precum si suma donata de fiecare.


Lista donatii

Pana in acest moment s-a realizat schema bloc a aplicatiei, s-a testat capacitatea de transmisie – receptie intre platforma de baza a aplicatiei si dispozitivele BLE fara sincronizare, s-a testat capacitatea de asociere si de alerta la identificare victima, s-au efectuat testele de conectivitate si “anduranta” ale dispozitivelor. Pentru prima etapa a proiectului inceputa in august 2019 am achizitionat dispozitivele Beacon BLE, senzorii aferenti pentru integrare PCB in comutatie ON/OFF si s-a achizitionat un dispozitiv de programare.

Pentru informatii aditionale contacti-ne la adresa de email office@asar.ro